7 Remedii pentru a scăpa de constipație
Jan 7, 2024
Această problema atât de frecventă denumită de unele persoane mai "elevat" probleme cu digestia, de altele "probleme cu scaunul" reprezintă un necaz cotidian pe care îl găsim de la vârsta copilăriei până la adânci bătrâneți. Este într-adevăr o problema ce afectează serios sănătatea. Provoacă și complicații din cauza toxinelor ce nu se pot elimina din corp sau, în cazui unui "scaun prea tare", ulcerații ale intestinelor, hemoroizi, pierderi de sânge.
Vă voi prezenta în acest articol 7 metode "probate" și de efect de a scapă de constipație :
1) Se folosesc : 50 de grame smochine uscate împreună cu 100 grame prune uscate și 10 grame de frunze de sena (Cassia Angustifolia, siminichie), se macină mărunt, se pun într-un borcan ce se poate închide bine și se dau zilnic câte o linguriță din acest amestec copiilor și 2-3 lingurițe la un adult. Toate administrate pe stomacul gol.
2) Pentru persoanele ce au frecvent "un scaun tare" se recomandă următoarea rețetă:
Se amestecă : 150 grame de crușin, 50 grame chimen, 50 grame anason, 50 grame fenicul, 50 grame coada șoricelului. Se folosesc două linguri din acest amestec la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se acoperă vasul și se lasă "să tragă" timp de o ora. Se bea seara înainte de culcare
3) Pentru a asigura un scaun cât de cât normal, așadar fără probleme de constipație, se poate folosi următorul amestec de ceaiuri :
10 grame urzică moartă, 10 grame turiță mare, 10 grame flori de mușețel, 10 grame traista ciobanului, 10 grame coada șoricelului. O linguriță vârfuită la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă 5 minute "să tragă", se strecoară și se bea cantitatea de ceai repartizată în două porții, una la prânz înainte de mâncare și una seara înainte de culcare.
4) Ceaiul de pedicuță preparat dintr-o linguriță rasă cu pedicuță la o cană (250 ml) cu apă fierbinte, se lasă o jumătate de minut, se strecoară și se bea cu înghițituri mici dimineața pe stromacul gol.
5) Primăvara, este bine să se mănânce frunze proaspăt culese de leurdă, spălate și tocate mărunt. Leurda are proprietatea de a normaliza scaunul. Peste esență de leurdă, preparată din frunzele proaspăt culese și tocate mărunt care se pun într-o sticlă, se toarnă alcool rafinat de 38-40% și se lasă sticla la loc luminos și călduros timp de două săptămâni. Apoi se strecoară și se păstrează într-o sticlă de culoare închisă ce se poate închide bine cu un dop. Se folosesc zilnic, de patru ori, câte 10-15 picături diluate în puțină apă sau ceai.
6) Din florile de cicoare (au o culoare albastră, frumoasă) se folosește o linguriță vârfuită la o cană cu apă clocotită. Se lasă o jumătate de minut, se strecoară și se bea o cană dimineața pe stomacul gol.
7) Un mijloc simplu și la indemâna tuturor este să luați două linguri de bitter suedez diluate în ceai de plante dimineața pe stomacul gol.
Aceste leacuri provin din recomandările lui Alexander Grady scrise în cartea "100 leacuri pentru boli - sănătate cu mijloace naturale"