Planta ce ajută la combaterea căderii părului

Jan 14, 2024

Poza articol combaterea caderii parului

Căderea părului, această pacoste, afectează atât femeile, cât și, în primul rând , bărbații. Podoaba capilară este o "avere", iar pierderea ei provoacă multă tristețe, complexe în rândul semenilor noștri. Câți bărbați nu ar da orice pentru a-și menține părul.

Planta minune, "sfântă" ce oprește căderea părului și face ca părul să crească din nou este urzica. Tamponarea rădăcinii părului de mai multe ori pe zi cu ceai de urzici și băutul a două cești de ceai de urzici pe zi are ca efect întărirea rădăcinilor părului, iar după o cură de două săptămâni veți avea surpriza plăcută să constatați că părul începe să va crească din nou.

Mai există și o altă rețetă tot pe bază de urzică și tot cu un efect miraculos și anume : se lasă la macerat, timp de 8 ore rădăcini de urzică, apoi în acest macerat se fierb frunze și tulpini de urzică, iar cu această soluție se masează zilnic pielea capului. După 14 zile veți putea constata apariția primilor perișori pe chelie, iar după o lună de tratament părul va începe să crească vizibil. În afară de urzică și rădăcina de brustul dulce, se mai cunosc câteva rețete tradiționale.

Se ia un gălbenuș de ou, se bate bine până devine spumă. Se adaugă o lingură de rom și una de ulei de ricin. Cu acest amestec se masează bine rădăcina părului și cărarea. Se încălzește un prosop și se leagă apoi pe cap. Se lasă să-și facă efectul 4-6 ore. Apoi se spală pe cap cu apă călduță în care s-a mai dizolvat un gălbenuș de ou bine bătut. În apa cu care se clătește părul se pune zeama de la o lămâie. Se continuă zilnic timp de o săptămână. Veți constata că rădăcina părului se întărește și părul nu mai cade.

O altă metodă : Se folosesc 100 grame de rădăcini de urzică, se spală bine, se toacă mărunt , se pun într-o sticlă și se toarnă alcool rafinat de 40 % până se acoperă nivelul plantelor. Se lasă 10 zile să stea la loc călduros și însorit, apoi se strecoară. Se adaugă câteva picături de ulei de ricin și puțină colonie ( de preferință extract de levănțică - lavandă). După ce va spălați pe cap, se masează rădăcina părului în fiecare a doua zi. Are un efect tonic asupra părului care începe să crească viguros.

Altă rețeta tot pe baza de urzici : se iau 100 grame frunze de urzică, se fierb timp de 20 de minute într-o jumătate de litru de apă. Se lasă apoi "să tragă" timp de 8 ore în vasul acoperit. Se strecoară, se adaugă 200 ml de oțet de vin. Se fac frecții la rădăcina părului în fiecare seară. Dimineața se clătește părul cu apă călduță (fără săpun).

În afară de urzică, va mai prezint alte 2 plante ce ajută la combaterea căderii părului : usturoiul și mesteacănul.

Contra căderii părului se poate prepară dintr-o jumătate de litru de apă și din două linguri cu frunze proaspete de mesteacăn, amestecate cu două linguri de urzică proaspăt culeasă și tocată, un macerat care, după ce a fost lăsat să stea peste noapte, dimineața se strecoară și i se adaugă două liunguri de alcool rafinat de 38-40 de grade. Cu soluția obținută se freacă rădăcina părului.

O foarte veche rețeta din medicină tradițională recomandă următoarea rețeta pentru întărirea și creșterea părului : se curăță 3 căței de usturoi, se zdrobesc și se pun la macerat într-o cană cu rachiu natural sau cu alcool de 38-40 de grade. Se lasă să stea o zi, după care se masează cu acest amestec rădăcina părului.

Din frunze de urzică și rădăcina de brustul mărunțită, câte două lingurițe la o jumătate de litru de apă clocotită, se prepară o infuzie cu care, după ce aceasta s-a răcorit, se spală bine părul. În apa de clătit se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu.