Tratamente pentru ameliorarea bolii Parkinson
Jan 21, 2024
Cu toate că au existat și există voci care susțin imposibilitatea unui tratament eficace pentru această boală, rezultatele obținute au demonstrat contrariul.
Plantele care au cel mai bun efect sunt : coada șoricelului și măcrișul iepurelui.
Măcrișul iepurelui, sau măcrișul caprei, crește în special în pădurile de foioase și datorită gustului sau putin acrișor este consumat cu plăcere de către copii.
Efectul binefăcător al acestei plante în tratamentului bolii Parkinson se obține numai dacă este folosit în stare crudă. Dintr-un pumn de măcriș, frunze și flori (bine spălate) se obține într-un storcător de fructe sau simplu, pe o planșetă din lemn,un suc. Câteva picături din sucul de măcrișul iepurelui se iau la interval de două ore într-o ceșcuță cu ceai de coada șoricelului. Atenție : nu se admite contactul acestei plante cu obiecte din metal, se preferă lingură de lemn sau un făcăleț de lemn.
Ceaiul de coada șoricelului se prepară în modul următor : o linguriță vârfuită cu flori de coada șoricelului se opărește cu o cană (250 ml) de apă clocotită, se lasă să tragă 2-3 minute, se strecoară și se beau 3 căni de ceai zilnic.
Se poate prepara și o tinctură de coada șoricelului : se toarnă alcool rafinat de 38-40 % până ce se acoperă nivelul plantelor. Sticla astupată cu un dop se pune timp de 10-14 zile la loc luminos și călduros. Se folosesc zilnic câte 10 picături diluate în ceai de coada calului sau coada șoricelului.
Se poate folosi și o lingură de bitter suedez diluată într-o cană de ceai, de 3 ori pe zi.
Când apare starea de tremur, se recomandă băile generale cu cimbru. Într-un vas de 4 litri cu apă se pun doi pumni cu flori și frunze de cimbru, se lasă să dea de 2-3 ori scurt în clocot, se strecoară și se adaugă în apă pentru baie. Regiunea inimii trebuie să fie deasupra nivelului apei. Durata băii este de 20 de minute. Corpul nu se șterge, se îmbracă un halat de baie și se trece la pat pentru a transpira abundent.